Sven Van Calster

Geboren in 1981 te Merksem begon Sven op 8-jarige leeftijd muziek te studeren aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woordkunst "Jozef Pauly" te Ekeren. Nadien zette hij zijn studies verder aan de Kunsthumaniora, het conservatorium en de Hogeschool Antwerpen.

In 2001 werd zijn eerste werk voor hafabra uitgegeven bij uitgever Beriato. Bij deze uitgever, die nu deel uitmaakt van Hal Leonard MGB, heeft hij reeds meer dan 30 werken uitgegeven. Voornamelijk voor harmonie en fanfare maar ook kindermusicals, pianomuziek en muziek voor jeugdorkest zijn beschikbaar.

Sinds 2006 werkt Sven als orkestrator en dirigent voor de Vlaamse filmcomponist Brian Clifton. Hij werkte mee aan filmprojecten, reclameclips en tunes van tv-series.

Als dirigent begon Sven in 2000 bij harmonie Vrede en Vermaak uit Kontich waar hij nog steeds actief is en sinds juni 2014 is hij als dirigent verbonden aan K.H. St.-Apollonia te Mol-Achterbos. Door zijn werk als componist is hij actief in binnen- en buitenland als gastdirigent van zijn eigen werken.